Panorama Waddenzee

Welkom in het Panorama Waddenzee!

De Waddenzee is het grootste gebied ter wereld waar eb en vloed het landschap bepalen. Het is een jong landschap, maar met een bijzondere geschiedenis. Er leven veel soorten dieren en planten in grote hoeveelheden, waardoor het belangrijk is voor de hele wereld. En mensen leven al eeuwen met het komen en gaan van de zee. Elk jaar gaan miljoenen mensen er op vakantie. Daarom nemen we je graag mee naar dit unieke stuk dat zich uitstrekt van Nederland tot Denemarken.

Je reist langs allerlei onderdelen van de Waddenzee. Op de posters (online of aan de muur) heb je overzicht en vind je via de QR-codes en links filmpjes en verhalen. De Bosatlas van de Wadden geeft je nog meer informatie in kaarten en infographics. We hebben een aantal opdrachten gemaakt waarmee je het gebied nog beter leert kennen. De opdrachten zijn verdeeld in drie thema’s: Het Wad altijd in beweging, Klimaat & Energietransitie en Toerisme. Je kunt die vinden via de blokken hieronder.

Wat heb je nodig om de opdrachten te kunnen maken: De Bosatlas van de Wadden, de filmpjes die je vindt op de posters of op deze website en de Panorama Waddenzee-poster en de Onderwaterposter (online of aan de muur)

We wensen je een goede reis en veel plezier!